ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας είναι είναι οι Μονάδες στις οποίες απασχολούνται παιδιά ηλικίας 6 – 12 χρόνων για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας. Λειτουργούν για την καλοκαιρινή περίοδο απο 8πμ εως 4μμ απο Δευτέρα έως Παρασκευή. Τις ώρες που τα παιδιά δεν έχουν συγκεκριμένη δράση μπορούν να απασχοληθούν και να διασκεδάσουν με ελεύθερο παιχνίδι με επιλεγμένα επιτραπέζια παιχνίδια ,να επιλέξουν βιβλία από την παιδική βιβλιοθήκη ή να ζωγραφίσουν (ελεύθερο σχέδιο). Αιτήσεις εγγραφής πραγματοποιούνται καθημερινά.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός τους είναι η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης συνεργάζονται με τις εκπαιδευτικές μονάδες, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους φορείς και τις υπηρεσίες πολιτιστικής, αθλητικής, περιβαλλοντικής κ.α. τοπικής παρέμβασης και ανάπτυξης όπως και με εθελοντές για την υλοποίηση προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.

Στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας υλοποιούνται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, επιμορφωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα.

Διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κοσμητικής κ.α. εικαστικών τεχνών.

Παραδίδονται μαθήματα χορού και θεάτρου και συνεργάζονται με την κοινωνική υπηρεσία του ΔΟΚΟΙΠΠ για την πραγματοποίηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης.

Στα Κέντρα λειτουργεί επίσης δανειστική παιδική βιβλιοθήκη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΠΔΠΑΧΙΑΝΩΝ: Υπεύθυνη: Αργυρώ Κατσιγιαννάκη, Διεύθυνση: 16ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Σκουλά, τηλ: 28210-90580

ΚΠΔΛΕΝΤΑΡΙΑΝΩΝ: Υπεύθυνη: Ελένη Καρτσωνάκη, Διεύθυνση: Εργατικές Κατοικίες Λενταριανά, τηλ: 28210-50013

ΚΠΔ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ: Υπεύθυνη: Μπούτζουκα Ζαχαρένια, τηλ. 28210-20112, Διεύθυνση: Νικ.Επισκόπου 31

ΚΠΔΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ: Υπεύθυνη: Τζιγκουνάκη Λία, τηλ: 28210-59903, Διεύθυνση: Πoλoγιώργη 24