Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων πρόκειται να υλοποιήσει για μια ακόμα χρονιά κατά την νέα περίοδο Οκτώβριος 2017-Μάιος 2018 τα “Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων” του πρόγραμματος “Σχολές Γονέων” του Δήμου Χανίων.
Στις μέρες μας ο θεσμός εκπαίδευσης της οικογένειας κρίνεται αναγκαίος περισσότερο από ποτέ. Φωτίζοντας τα δυνατά σημεία της οικογένειας βοηθά τους γονείς να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ώστε τα παιδιά να μπορούν να ευδοκιμήσουν σε προσωπικό, κοινωνικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. Υποστηρίζει τους γονείς να κάνουν το καλύτερο που μπορούν για την ανατροφή των παιδιών τους, ώστε να πιστεύουν στον εαυτό τους, να είναι υπεύθυνα, να νοιάζονται για τους άλλους και να είναι δημιουργικά.
Απώτερος στόχος, η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων ώστε:
Να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια.
Να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.
Να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίηση του.
Να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.
Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.
Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:
Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία.
Ομάδα μονογονεικών οικογενειών.
Aιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017. Ενημερώνουμε τους γονείς ότι, υπάρχει δυνατότητα, εκτός από τα απογευματινά τμήματα της Σχολής γονέων που θα πραγματοποιούται κάθε Δευτέρα απόγευμα, και η δημιουργία αντίστοιχων πρωινών τμημάτων για όσους γονείς το επιθυμούν και εφόσον συμπληρωθεί ικανοποιητικός αριθμός αιτήσεων.
Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Κυδωνίας 29 και στα τηλέφωνα 28213-41628 & 28210-54650. Υπεύθυνη του προγραμμάτων , είναι η κ. Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος.