ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας( ΔΟΚΟΙΠΠ) του Δήμου Χανίων ανακοινώνονται στοιχεία σχετικά με την υποβολή αιτήσεων και τις προϋποθέσεις για τις εγγραφές στους παιδικούς – βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού για τη σχολική χρονιά 2023-2024, μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ και τη χορήγηση voucher στις ωφελούμενες μητέρες .

 

1. Μετά την ανακοίνωση από την ΕΕΤΑΑ των  τελικών αποτελεσμάτων χορήγησης voucher, μητέρες κάτοχοι αξιών τοποθέτησης ( voucher), που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε βρεφικό – παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό του ΔΟΚΟΙΠΠ θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ηλεκτρονική σελίδα:

http://dokoippvoucher.aitiseispoliton.gr

2. Η ηλεκτρονική σελίδα θα είναι σε λειτουργία για πέντε ημέρες.

 

3. Στην ηλεκτρονική αίτηση θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο σταθμούς από τη λίστα των σταθμών του ΔΟΚΟΙΠΠ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης θα πρέπει να επισυνάψουν ηλεκτρονικά το voucher που τους έχει χορηγηθεί , το έγγραφο της ΕΕΤΑΑ που αναφέρει τη μοριοδότηση που τους έχει δοθεί από την ΕΕΤΑΑ, πιστοποιητικό οικ. Κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, βεβαίωση παιδιάτρου σχετικά με την υγεία και τον πλήρη εμβολιασμό των παιδιών και τις σελίδες από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια που πρέπει να έχουν γίνει βάσει της ηλικίας τους.

 

 1. Η επιλογή των βρεφών και νηπίων θα γίνει βάσει της μοριοδότησης που τους έχει δοθεί από την ΕΕΤΑΑ, των σταθμών που έχουν δηλώσει και των θέσεων που υπάρχουν ανά σταθμό.

 

 1. Στα παιδικά τμήματα εγγράφονται νήπια που έχουν γεννηθεί από 1/1/2020 έως και 31/3/2021

 

 1. Στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη που έχουν γεννηθεί από 1/4/2021 έως και 31/3/2022

 

 1. Μετά την υποβολή των αιτήσεων ο ΔΟΚΟΙΠΠ θα ανακοινώσει τα προσωρινά αποτελέσματα και θα δοθεί προθεσμία δύο ημερών για να γίνουν συμπληρώσεις στις ελλιπείς αιτήσεις.

 

 1. Τα τελικά αποτελέσματα εγγραφών θα αναρτηθούν στη σελίδα του Δήμου Χανίων chania.gr και στη σελίδα του ΔΟΚΟΙΠΠ dokoipp.gr, με πίνακες εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων ανά σταθμό και πίνακες επιλαχόντων ανά σταθμό.

 

 1. Οι γονείς που τα τέκνα τους παρουσιάζονται στους πίνακες των εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων, θα πρέπει στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με το σταθμόγια την υπογραφή της σύμβασης.

 

 1. Αιτήσεις κατόχων voucher θα μπορούν να γίνουν για τους κάτωθι σταθμούς

 

 • Γ΄ Παιδικός σταθμός Παπαναστασίου & Ρ. Κούνδουρου Λενταριανά 56 Νήπια

 

 • Δ΄ Παιδικός σταθμός Αν. Μάντακα Παχιανά        48 Νήπια

 

 • Ζ΄ Παιδικός σταθμός Ελ. Βενιζέλου 168α Χαλέπα   32  Νήπια

 

 • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός Σούδας Εθ. Βενιζέλου 4 Σούδα , 10 Βρέφη και 40 Νήπια

 

 • Παιδικός σταθμός Ελ΄. Βενιζέλου Νεροκούρου 112, Νεροκούρου    48  Νήπια

 

 • Βρεφονηπιακός σταθμός Πιθαρίου,       19 Βρέφη και  20 Νήπια

 

 • Νηπιακός σταθμός ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ Νεροκούρου 112, Νεροκούρου  32 Νήπια

 

 • Βρεφονηπιακός σταθμός Ν. Κυδωνίας Νικολακάκη Γαλατάς,  19  Βρέφη και 80  Νήπια

 

 • Βρεφονηπιακός σταθμός Βαμβακόπουλου Μπιρμπίλη 22 Βαμβακόπουλο , 19 Βρέφη και  35  Νήπια

 

 • Παιδικός σταθμός Περιβολίων Πλατεία Ηρώων,    12 Νήπια

 

 • Α΄ Βρεφονηπιακός σταθμός δημοτικής κοινότητας Νεροκούρου Γ. Καραϊσκάκη και Αρκαδίου, 10 βρέφη και 40 νήπια

 

 

Μετά  της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ, ο ΔΟΚΟΙΠΠ με νέο δελτίο τύπου θα ενημερώσει τους γονείς για τις ημερομηνίες που θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική σελίδα για την υποβολή των αιτήσεων εγγραφών με voucher.

 

                                                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΚΟΙΠΠ

 

                                                         ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ