Ο Δημοτικός  Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.),για πέμπτη χρονιά, σε συνεργασία με τη Make Roads Safe Hellas,υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς κυκλοφοριακής συμπεριφοράς στους μαθητές των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο ωριαίων επισκέψεων, με τη μορφή παιχνιδιού και με τη βοήθεια εκπαιδευτικού υλικού, οι νεαροί πολίτες μαθαίνουν βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και παροτρύνοντας τους, μεταφέρουν και εφαρμόζουν τη γνώση τους. Το μέλλον ανήκει στα παιδιά και αυτό χρειάζεται να το διασφαλίσουμε εμείς οι ενήλικες.

Η Make Roads Safe Hellas είναι ένας επιστημονικός και κοινωνικός φορέας που επιδιώκει την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα και διεθνώς. Είναι επίσημο μέλος της ΕASST (Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport) στην Ελλάδα από το 2015. Η ΕASST είναι ένας ευρέως αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την οδική ασφάλεια, ο οποίος ανέπτυξε το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και σημαντικούς επιστήμονες του χώρου. Το πρόγραμμα έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες και προσφέρεται από τα μέλη της EASST σε 15 χώρες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΚΟΙΠΠ

 

ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ